Deze week neem alumnus Evely Duis ons Instagram-account over. Hieronder doet ze haar persoonlijk verhaal.

Evely Duis – fotografe

Hoe is het allemaal begonnen? Hoe kwam ik aan opdrachten?

Mijn naam is Evely Duis (26) een fashion en portret fotografe. In 2014 ben ik excellent afgestudeerd aan het Sintlucas (NL) in de richting fotografie. Hier heb ik verschillende takken fotografie leren kennen. In september 2014 ben ik begonnen aan mijn tweede fotografie opleiding. De professionele bacheloropleiding fotografie aan campus Narafi in Brussel. Hier ben ik in juni 2017 cum laude afgestudeerd.

Naast dat ik de studie volgde heb ik sinds 2015 een eigen fotografie bedrijf. Vanaf de zomer 2017 ben ik volledig aan het werk als zelfstandige freelance fotograaf. Sinds 1 januari ben ik in het bezit van een eigen fotostudio.

Een aantal maanden later werd ik ambassadeur van het flits merk Profoto en een jaar later van het beeldschermen merk Eizo. In september 2020 heb ik het geweldige nieuws gekregen dat ik geselecteerd ben als Internationaal Canon Ambassadeur.

Naast at ik fotografeer geef ik ook workshops, lezingen en masterclasses. Met mijn werk wil ik andere inspireren. Fotografie maakt dit mogelijk voor mij.

Met mijn werk sta ik bekend om perfecties na te streven en mijn ideeën te realiseren. Ik richt me met mijn bedrijf op mode fotografie, fotografie voor bedrijven, merken en producten. 

ALS KIND

Vanaf ongeveer 6 jarige leeftijd tot mijn MBO-studie heb ik op een kunstacademie in België gezeten. Iedere zondag ging ik hierheen. Hier kreeg ik alle creatieve velden zoals, boetseren, beeldhouwen, tekenen, schilderen etc. Allemaal ontzettend leuk om te doen vond ik. Zo zei ik als kind ook altijd dat ik “knutseljuf” wilde worden.

Uiteindelijk kwam ik met fotografie in aanraking, waarbij ik merkte Ja! dit is het waar ik me verder in wil gaan verdiepen en groeien.

EERSTE FOTOSHOOTS

Met een vriendin ging ik fotoshoots organiseren. In het begin gewoon om een leuke profiel foto te hebben op toentertijd, Hyves. Op zolder met een camera van haar vader.

Helemaal trots waren we er op! Zo gingen we aan de slag met thema shoots organiseren. De ene keer in een 50s thema, de andere keer met Gameboys, seizoenen uitbeelden etc etc. Je kon het zo gek niet bedenken of we deden een shoot in het thema. Deze tijd zat ik op de middelbare school en einde van het tweede jaar kocht ik mijn aller eerste spiegelreflexcamera. De Canon EOS 405D.

SINT LUCAS – MBO STUDIE

Na de middelbare school ben ik een creatieve studie gaan volgen. Het Sintlucas in Boxtel, een MBO 4 opleiding. Hier kreeg ik het eerste jaar alle soorten creatieve vakken en in het tweede jaar koos ik voor de richting media vormgeving. Hier heb ik vooral grafische vormgeving gedaan. Zo maakte ik huisstijlen voor bedrijven, posters en leerde ik mijn eigen website coderen.

Vanaf het derde jaar kon ik de fotografie richting kiezen. Het gene waar ik uiteindelijk echt in verder wilde!

Na het afronden van de studie was ik 19 jaar en twijfelde ik of ik al mijn eigen bedrijf wilde starten of nog verder wilde studeren.

BRUSSEL – Professionele Bachelor AVT: Fotografie

Ik koos om nog een HBO studie te gaan doen. Dit is Luca School of Arts aan het Narafi geworden. Een professionele Bachelor opleiding in Brussel.

Hierdoor heb ik ook 3 jaar in Brussel gewoond. Na mijn eerste jaar aan de studie merkte ik dat ik wel klaar was om als zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan. Ik schreef mijn bedrijf in en heb de laatste twee jaar naast mijn studie mijn bedrijf gehad. Tussendoor had ik soms enkele opdrachten die ik kon doen om zo al een beetje te kunnen proeven hoe het is met een eigen bedrijf.

MIJN BEDRIJF

En toen was ik klaar met mijn opleiding en begon het avontuur van het ondernemen. Na eerst een half jaar vanuit thuis gewerkt te hebben vond ik erna mijn eigen studio. Deze huur ik nu ondertussen bijna 3 jaar alweer!

Ontzettend fijn om een eigen plek te hebben waar je kunt werken. Toen ik mijn studio had kwamen er meer en meer opdrachten en was ik ook volledig fulltime in mijn bedrijf aan het werk. Hoe ik mijn klanten kring opbouwde en aan opdrachten kwam?

Altijd heb ik gezorgd dat mijn social media en website helemaal volledig waren. Op deze manier als mensen je zoeken komen ze op een professioneel geheel terecht. Zo heb ik gezorgd dat ik goed op google vindbaar ben. Als mensen mijn naam hoorde was ik ook snel overal op te vinden. De mensen om me heen en via via weten over het algemeen allemaal wat ik doe en zo was de eerste kring van het netwerk gebouwd. Ook heb ik zelf bedrijven benaderd, 4 van de 5x geen reactie maar die ene keer dat je wel succes hebt kun je weer verder en mogelijk kwam er dan een opdracht uit.

Uiteindelijk kennen steeds meer mensen en bedrijven je en gaat het meer en meer rollen.

Op het moment ben ik ontzettend trots dat het gelukt is om van mijn passie mijn werk te maken. Niets is vanzelf gegaan maar hard werken wordt beloond zullen we maar zeggen!

Hopelijk vonden jullie het leuk om meer te lezen over hoe het bij mijn allemaal begonnen is.

Hebben jullie nog vragen over mij avontuur als ondernemer? Plaats ze in de comments!

Bekijk mijn werk op www.evely.nl 

Instagram: www.instagram.com/evelyduis

Facebook: www.facebook.com/evelyphotography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.