Mijn naam is Hanne Van Assche en ik studeerde aan Narafi van 2013 tot 2016 .

Deze week neem ik het instagramaccount van Narafi over.

Middelbare school

In mijn laatste jaren op de middelbare school ontdekte ik het medium fotografie en wat dit allemaal te bieden had. Ik raakte er enorm door gefascineerd en wou ná mijn 6 jaar TSO per se fotografie studeren. Mijn voorkeur ging uit naar de opleiding aan Narafi aangezien dit een technische opleiding is en je er alle disciplines binnen de fotografie aanleert.

Narafi foto

Ik volgde dus mijn hart en zonder vooropleiding startte ik mijn studie in het mooie kasteel van Vorst.

Er was veel diversiteit in het lessenpakket tijdens het 1e en 2e jaar waardoor, ik me kon onderdompelen in alle aspecten van de fotografie. De technische opdrachten in die eerste jaren zorgden ervoor dat ik het medium goed onder de knie kreeg. Ik herinner me hoe ik doorheen de jaren wel aanvoelde dat mijn interesse in portret-en documentairefotografie groeide.

In het derde jaar maakte ik als bachelorproef een documentaire over een zigeunergemeenschap nabij de grens met Frankrijk. Het was de eerste keer dat je een groot project volledig zelf mocht invullen en ik vond dat geweldig.

Na het behalen van mijn bachelor diploma aan Narafi wilde ik me nog verder verdiepen in documentairefotografie. Ik startte mijn masteropleiding aan het Kask in Gent, waar ik vorige zomer afstudeerde.

Master

Mijn masterproject gaat over een kleine diamantstad in het verre oosten van Rusland.

Ik had eerder al buitenlandse reportages gemaakt maar dit was toch de eerste keer dat ik voor een aantal maanden vertrok. Met een bang hart weliswaar, maar zo ontdekte ik vrij snel dat dit is wat ik het liefste doe. Ondergedompeld worden in nieuwe culturen en nieuwe mensen leren kennen die je vertrouwen geven om een portret/beeld van hen te maken.

De stad heet Udachny en viel me op tijdens een onderzoek naar bevolkingsgroepen die atypisch leven of ontstaan zijn. Alrosa, het bedrijf dat de diamantmijn beheert exporteert de diamanten ook naar Antwerpen, België. Wij zien enkel het eindproduct maar ik was heel benieuwd naar zo ‘n stad en zijn inwoners.  Ik studeerde een half jaar lang Russisch in volwassenonderwijs om me voor te bereiden. Deze basiskennis kwam zeker van pas om te communiceren met de inwoners van Udachny.

Ik werkte in totaal 2 jaar aan dit project,te beginnen bij het onderzoek tot aan het fotograferen zelf. Het was enorm bevrijdend om de tijd hiervoor te kunnen nemen en het project te laten groeien. In totaal reisde ik tweemaal naar Udachny, met tussentijd van een half jaar. Tijd die ik goed kon benutten om te analyseren en te bevragen wat ik nog miste in de reeks. Ook werkte ik die periode om alles gefinancierd te krijgen.

Toekomst

Momenteel werk ik halftijds als cultureel medewerker in het Roger Raveel Museum te Machelen. Dit is een heel boeiende, leerrijke job. Daarnaast werk ik als zelfstandig fotografe in bijberoep. Op dit moment een hele goeie combinatie voor mij. Zo hou ik voldoende tijd over voor eigen projecten. In de toekomst wil ik graag verder eigen projecten realiseren in binnen-of buitenland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.