Tijdens de laatste fase van je opleiding krijg je steeds meer kans en tijd om je op het fotograferen zelf te concentreren.

In het laatste jaar van je opleiding komt namelijk alles samen.  Alle kennis die je in de voorgaande jaren hebt opgedaan ga je nu gebruiken om je eigen professionele portfolio bij elkaar te fotograferen.  Nu wordt duidelijk waarom bepaalde vakken in het curriculum van 1foto en 2foto zitten.  Nu leer je verbanden leggen, concepten op een professionele manier uitwerken en fotograferen.

Bachelorproef

Naarmate je vordert, ontdek je waar je persoonlijke interesses liggen en wat jou het beste ligt.  In het laatste jaar kan je een bewuste beroepskeuze maken met je zelfgekozen eindwerk en stage.  Uiteindelijk culmineert dit in de Bachelorproef, waarbij je zelf kiest rond welk thema je een (visueel) eindwerk zal maken.

Ben je al jaren geboeid door concertfotografie, de sportwereld of onderwaterfotografie?  Wil je graag een reportage maken in een land over een thema dat je fascineert?  Heb je een boek gelezen en zie je daar allerlei beelden bij verschijnen?  Dan is het aan jou om dat nu ook te doen! 

Carrière

Het laatste jaar van de opleiding bereid je dus voor om na het afstuderen meteen aan de slag te gaan als fotograaf – of liever – beeldenmaker.   Op dat moment heb je een stevige basis van belichting, beeldcompositie en beeldtaal ontwikkeld, sta je sterk in je schoenen om het waar te maken in de creatieve sector en popel je om met je creatieve ideeën naar buiten te komen. 

Onze studenten leggen dikwijls al contacten tijdens hun stage of ronden het laatste jaar af met een eindwerk dat ze als visitekaartje kunnen gebruiken tijdens hun sollicitaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.