Onderstaande informatie geldt voor alle studenten fotografie in 1FOTO van het reguliere traject.

De studenten in het werktraject (afstandsonderwijs) hoeven niet aanwezig te zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Enkel de deelname op woensdag 18 september wordt sterk aangemoedigd.

Je eerste lesweek van het academiejaar ziet er traditioneel als volgt uit (het kan licht wijzigen, maar ga er van uit dat het ongeveer zo loopt):

Maandag 16 september: toelichting over de ateliers

Vandaag krijg je de hele dag uitleg over de ateliers die je volgt. Er zijn 3 ateliers: Beeldende vorming, Portret en Studio stilleven. We trekken zo’n anderhalf uur uit per atelier. Je zal dus in de voormiddag 3h uitleg krijgen en na de middag nog anderhalf uur. We beginnen rond 9h00, maar het juiste uur wordt op de kick-off meegedeeld.

We geven vandaag ook de uitleg over je eerste (gezamelijke) opdracht van woensdag 18 september in Brussel.

Na de 3 sessies zit je eerste dag er op en mag je naar huis/kot.

Dinsdag 17 september: eerste theorielessen

Waarschijnlijk is dit je eerste ‘echte’ lesdag, want de theorievakken starten. Waar, wanneer, hoe en hoe laat? Daar kom je achter via je uurrooster op Toledo. Staat daar niets op, dan heb je misschien je ISP nog of niet volledig ingevuld.

TOLEDO is het officiële kanaal voor communicatie tussen de hogeschool en jullie, de studenten. Alle berichten, maar ook cursussen en opdrachten, verlopen via het elektronisch leerplatform TOLEDO. We kunnen niet anders dan iederaan aanraden om met regelmaat je berichten te lezen.

Woensdag 18 september: je eerste foto-opdracht

We geven je vandaag je eerste opdracht.

De eerste opdracht is een gezamelijke opdracht, waarbij we met heel 1foto in Brussel gaan fotograferen. Over de preciese thema’s, het wat/waar/hoe, word je duidelijk gebriefed op maandag 16 september.

Maar je gaat nu echt beelden maken. Met je telefoon, fototoestel, of wat je ook maar hebt. Het maakt niet uit waarmee je die dag fotografeert, maar fotograferen zal je!

Zie dat je uitgeslapen bent, want we vliegen er echt meteen in.

Donderdag 19 september en vrijdag 20 september

Je zal op donderdag en/of vrijdag nog enkele theorievakken krijgen, maar wanneer dat voor jou het geval is zal afhangen van het groepje waar je in zit. Kijk daarom voor de planning op Toledo. Zie je niets, dan is je ISP waarschijnlijk nog niet in orde.