In de wereld van de fotografie volgen nieuwe technieken en tendensen elkaar razendsnel op. Als opleiding is het een must om mee te zijn met de laatste evoluties. Daarom krijgen onze studenten les van professionele fotografen die actief zijn in de reclamesector, de modewereld, de bedrijfswereld, de pers, de kunstwereld … Het zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied.

Je wordt tijdens je studie fotografie dan ook begeleid door experten in hun vak. Docenten, die nog met hun beide voeten in de praktijk staan. Die de creatieve sector kennen. Die dagelijks met veeleisende klanten werken. Die weten wat het betekent om professioneel fotograaf te zijn. Die het begrip deadline kennen. Die visueel communiceren in een wereld die steeds visueler wordt en waar beelden – en de kracht van een beeld – steeds belangrijker wordt.

Ons docententeam bestaat uit fotografen met een heel diverse achtergrond.

Alain Van Haver, Isabel Rottiers en An De Bie zijn bekende namen in de artistieke fotowereld: ze stellen tentoon, zijn bezig met vrij en/of artistiek werk en hebben een goed zicht op wat er zich in de kunstwereld afspeelt.

Bram Tack en Jürgen Doom zijn actief als commerciële fotografen en werken voor de bedrijfswereld als portret- en bedrijfsfotografen, met sterke flitsbeheersing.

Lennert Deprettere en Tom Swalens zijn gespecialiseerd in culinaire fotografie en lifestyle en publiceren regelmatig boeken.

Pieter De Smedt-Jans specialiseert in zowel architectuur als mode- en glamourbeelden.

Jan Vandevyver verovert de wereld met hedendaagse modefotografie. 

John Devos is kunsthistoricus, curator van tentoonstellingen en een levende fotobibliotheek. Hij begeleidt ook ontwikkelingssamenwerkingsprojecten voor onze opleiding. 

Faye Pynaert werkt voor dagbladen, verzorgt reisreportages en fotografeert portretten.

Lieven Verkens is webdesigner. 

Mashid Mohadjerin is gespecialiseerd in documentair werk .

Specifieke theorievakken als marketing en bedrijfsbeheer worden gegeven door gastdocenten die een eigen bedrijf runnen, zoals Frank Herreman (boekhoudkantoor).

Open en toegankelijk 

In een creatieve opleiding is persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Bij ons wordt je daarom nauw opgevolgd door je docenten. Onze docenten zijn bovendien zeer toegankelijk, wat het contact tussen docenten en studenten erg informeel maakt. Vraag dus maar raak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.