Q: Wanneer moet ik op school zijn?

A: Je moet enkel op de campus zijn tijdens de ateliers. Afhankelijk van je gekozen traject (het aantal opgenomen studiepunten) is dat een halve dag of een volledige dag. Over je traject – waarvan je zelf de duurtijd kan bepalen – vind je alle info terug op de infopagina van het werktraject.

Q: Wisselen die atelierdagen vaak?

A: We proberen dat te vermijden. We gaan je bij je inschrijving vragen een keuze te maken voor de dag (of dagen) waarop je wil/kan komen. We doen er dan alles aan om je dan op die dag (of dagen) te plannen.

Bijvoorbeeld: geef je aan dat je enkel op maandag kan komen, dan plannen we je ateliers enkel in op maandag. Wil je enkel op woensdag komen, dan plannen we je ateliers enkel op woensdag. Wil je daarentegen enkel op vrijdag komen, dan kunnen we dat enkel garanderen voor 1 atelier (Beeldende Vorming), omdat 2 van de 3 ateliers (atelier Portret en atelier studio Stilleven) enkel op maandag en woensdag gegeven worden. Het is dus logisch dat je dan geen Portret of Stilleven op vrijdag kan volgen, omdat het eenvoudigweg dan niet gegeven wordt.

Q: wanneer vallen de ateliers voor het avondonderwijs

A: Dit jaar vallen de ateliers voor het avondonderwijs op maandag voor de ateliers Portret en Stilleven. Het atelier Beeldende vorming wordt op donderdagavond gegeven. Dit kan volgend schooljaar veranderen, maar in principe blijft dit ongewijzigd. Niettemin zullen we je dat op voorhand kunnen meedelen. Ga dus voorlopig van deze situatie uit.

Q: Kan ik het atelier Portret en het atelier Stilleven samen in avonderwijs volgen?

A: Ja, omdat die afwisselend gegeven worden: wanneer ’s avonds het atelier Portret doorgaat, is er geen atelier Stilleven. En omgekeerd. Als je je dus voor beide ateliers inschrijft ga je tijdens een bepaalde week ofwel Portret ofwel Stilleven hebben.

Q: Wanneer gaan de lessen door?

A: Ateliers gaan altijd door volgens onderstaand schema:

  • Voormiddag: tussen 9h00 en 12h30
  • Namiddag: tussen 13h30 en 17h00
  • ’s Avonds: tussen 18h00 en 21h30

Nog enkele veelgestelde algemene vragen over de opleiding

Q: ik wil graag de school – en de opleiding – bezoeken. Kan dat?

A: Uiteraard. We nodigen je graag uit om ons te bezoeken op de opendeurdag (zaterdag 09 mei) en opencampusdag (woensdag 18 maart tussen 14h en 17h). Je kan dan onze campus leren kennen, onze ateliers in werking zien, rechtstreeks met de docenten in gesprek gaan en onze studenten bevragen over de studie AVT:Fotografie aan de campus NARAFI van de LUCA School of Arts.

We stellen dan onze campus voor, lichten ons flexibel studieprogramma toe en kunnen je dan persoonlijk rondleiden en/of al je vragen beantwoorden.

Wil je nu al graag zien hoe het er tijdens een atelier er echt aan toegaat, kom dan zeker naar de opencampusdag (wo 18/03)! Zo kan je proeven van de sfeer op de campus, praten met onze studenten, het materiaal leren kennen en misschien al wel enkele fotografische technieken leren!

Q: Wat kost een opleiding Fotografie aan Narafi?

A: Wij zijn gebonden aan de officiële studiegelden voor hoger onderwijs van de Vlaamse overheid.

Klik door voor meer info over studiegelden. Het inschrijvingsgeld wordt berekend per opgenomen studiepunt.  Je kan voor jouw situatie uitrekenen hoeveel dat juist zal zijn. Het gaat steeds om een vast gedeelte en een variabel gedeelte per opgenomen studiepunt. 

Naast de studiegelden vragen we nog een bijdrage voor de ateliers: het ateliergeld.  Daarmee heb je ook toegang tot onze goed uitgebouwde uitleendienst met professioneel fotomateriaal.

Q: Jullie hebben een uitleendienst voor fotoapparatuur.  Kan ik dan een heel jaar lang fotoapparatuur ontlenen?

A:  We hebben inderdaad een goed uitgebouwde uitleendienst.  Daarin zit professioneel fotomateriaal (camera’s, objectieven, flitsen, etc ….).  Studenten kunnen gedurende het hele jaar – via een reserverings- en beurtsysteem – materiaal ontlenen.

Hoewel we heel wat materiaal in de uitleen hebben zitten, kunnen we niet iedereen in de opleiding fotografie een heel jaar van alle materiaal voorzien. Je zal op termijn zelf voor je eigen materiaal moeten zorgen.

De uitleendienst gaat  voornamelijk om het ontlenen van materiaal om opdrachten buiten de lessen mee te kunnen doen en dit aan de hand van professioneel fotomateriaal.  Tijdens de ateliers zelf zal je ofwel met je eigen materiaal moeten werken (aangevuld met wat er in het atelier beschikbaar is, zoals de flitsen bij atelier portret) ofwel met alle materiaal in het atelier aanwezig (de camera’s in het atelier stilleven).

Q: Ik heb nog geen fototoestel, of ik heb enkel een eenvoudige camera.  Wat moet ik kopen voor ik kan starten?

A:  Ons advies is steevast: koop nog niets voor je aan onze opleiding begint.  Met een eenvoudige spiegelreflexcamera, voorzien van een standaard “kitlens”, kan je zeker starten.  Door gebruik te maken van onze uitleendienst kan je goed fotomateriaal testen, waardoor je snel een gefundeerde keuze zal kunnen maken over een eventueel nieuw aan te kopen fototoestel, objectief, flits, etc ….

Meer info over de werking van de campus en studeren aan Narafi vind je bij de info voor de reguliere student. Die info is namelijk ook van toepassing op werkstudenten, met dat verschil dat je niet op de campus moet zijn voor de theorievakken en dat je je traject gewoon spreidt over een langere periode.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.