Allround beeldenmaker

De opleiding fotografie aan NARAFI (Luca School of Arts) is een professionele bacheloropleiding.  Dat betekent dat de opleiding zich in eerste instantie focust op het beroep van fotograaf.

Door de snelle evolutie in de digitale fotografie en de nieuwe beeldtechnologieën (filmen met een DSLR, time-lapse, multimedia, animated gifs, dronefotografie, ….) is deze benaming fotograaf te eng geworden. 

Daarom spreken we liever van allround beeldenmakers: fotografen, art-directors, picture-editors, communicatiemedewerkers, visuele strategen …. 

Fotografie is dus een vlag die een brede lading dekt.

In onze opleiding fotografie aan campus NARAFI krijg je zo op 3 jaar tijd een sterke opleiding die een antwoord wil geven op je vragen.  Het doel is om jou tot een goed opgeleide creatieve beeldenmaker te vormen.  Door de brede technische basis en onderbouwde creatieve en inhoudelijke visie, ben je als afgestudeerde professionele bachelor gegeerd op de arbeidsmarkt in de creatieve sector (en daarbuiten). 

Brede basis

Een gestoffeerde basis is van belang.

Inhoudelijke theorievakken geven je het nodige inzicht in beeldanalyse, kunst- en fotogeschiedenis, compositie, fototechniek, etc.

Vakken als marketing, communicatie en bedrijfsbeheer bereiden je commercieel en communicatief goed voor op een loopbaan of een eigen zaak.

Iedereen met een grote interesse in fotografie kan – zonder toelatingsproef – starten.

NARAFI biedt je zo een opleiding waarin we je een springplank aanbieden naar een boeiende en veelzijdige communicatieve carrière.  We leren je om kwaliteitsbeelden te maken, ze zelf (digitaal) te ontwikkelen én af te drukken.  We laten je je grafisch talent combineren met je steeds opborrelende creativiteit.  Je krijgt geen saaie theorie ‘om de theorie’, maar praktijkgerichte, relevante vakken.  We bereiden je voor op een carrière als zelfstandig fotograaf of als creatieve duizendpoot in loondienst.

Beeldenmaker

Tijdens de drie opleidingsjaren maken we van jou een volwaardige beeldenmaker.  Met je persoonlijke interesse in het achterhoofd geven we je een zo compleet mogelijke vorming waar creativiteit en technologie elkaar ondersteunen.  Ons onderwijs is heel praktijkgericht en omdat we weten hoe belangrijk relevante ervaring is zodra je je diploma op zak hebt, geven we onze studenten de kans om met kwaliteitsmateriaal te werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.