Fotografie studeren als je al een job hebt.

Was het je grote droom om fotograaf te worden maar ben je met je studies en job toch een andere weg ingeslaan? Draai je al een aantal jaren mee in de arbeidsmarkt maar heb je ontdekt dat fotografie eigenlijk je grote passie is? Heb je misschien al een aantal jaren avondschool fotografie achter de rug maar wil je nog een versnelling hoger schakelen?

Het is nooit te laat om je dromen waar te maken!

Afstandsonderwijs

In ons studietraject wordt het klassieke contactonderwijs vervangen door een combinatie van afstandsonderwijs, digitaal onderwijs, zelfstudie en opdrachtgestuurd onderwijs. 

Ons werktraject is specifiek bedoeld voor mensen die hun werk (halftijdse, deeltijdse of in sommmige gevallen een voltijdse job) willen combineren met een bacheloropleiding Fotografie. 

Je komt daarbij enkel voor de ateliers naar de campus.  Je volgt er dan samen met de studenten van de reguliere dagopleiding fotografie de praktijkateliers. De theorievakken dien je zelfstandig thuis te verwerven.  Alle beschikbare informatie wordt via de digitale leeromgeving Toledo doorgegeven en aangekondigd.

Voor elk opleidingsonderdeel is er een aparte handleiding voor werkstudenten. Daarin staat telkens aangegeven waar en onder welke vorm het bijhorende studiemateriaal wordt aangeboden en aan welke opdrachten je je als student moet verwachten. Daarnaast bevat de handleiding een planning voor het indienen van persoonlijk werk en een overzicht van de contactmogelijkheden.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het studietraject voor werkstudenten via afstandsonderwijs moet je een attest of bewijsstuk kunnen voorleggen dat bevestigt dat je voor minstens 80 uren per maand (halftijds) tewerkgesteld bent of voor minstens 80 uren per maand een zelfstandige activiteit uitoefent.

Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, kun je uiteraard wel inschrijven voor het reguliere traject.  Ben je bijvoorbeeld een schoolverlater (indien je er net een andere studie hebt opzitten) en wil je fotografie studeren, dan kan je je dus inschrijven voor het reguliere traject.

Fotografie studeren via een flexibel werktraject, op maat van de student.

Naargelang jouw persoonlijke situatie kun je er ook voor kiezen om de opleiding te spreiden over 3 jaar, of over een langere periode. Zo heb je een lichter (lees: realastisch) programma.  Het gewicht van een programma druk je uit in studiepunten. 60 studiepunten komt neer op voltijds studeren en is quasi niet te combineren met een voltijdse job.  Zelfs studenten die 4/5de werken geven aan dat de werkdruk bij 60 studiepunten te zwaar is. 

Daarom kan je kiezen voor het traject met jaarlijks 45 studiepunten (je doet dan 4 jaar over de opleiding in plaats van 3 jaar). Nog langer spreiden kan ook door bijvoorbeeld 30 studiepunten per jaar op te nemen.

Neem gerust contact met ons op voor meer info.

Advertenties

4 gedachten over “Het werktraject fotografie in afstandsonderwijs.

 1. Hallo, wat is de prijs per jaar om dit vak fotografie te studeren als werknemer in een bedrijf, en kan iedereen die er is geïnteresseerd zomaar deelnemen met zen basiskennis fotografie ook mensen zonder diploma in het onderwijs.
  Kan er een inlooptest gedaan worden, waarbij je je kennis van fotografie kan presenteren. Met vriendelijke groeten.

  Like

 2. Hallo, ik zou me willen inschrijven voor een diploma- of een creditcontract , enkel voor de theoretische vakken, daar ik niet aanwezig kan zijn voor de praktijk. Welke lessen kan ik nemen en wat is de tarief?

  Like

  1. Beste Rika. Je kan alle vakken bekijken op http://onderwijsaanbod.luca-arts.be/opleidingen/n/SC_52579197.htm#fasen=1. Behalve Ateliers en Workshops zijn alle andere vakken theorievakken. Voor de studiegelden verwijzen we je naar https://www.luca-arts.be/studiegelden, onderaan de pagina. Er is een vast gedeelte en variabel gedeelte. Het variabel gedeelte is de prijs per studiepunt dat je opneemt. Wil je je inschrijven, dan kan dat via onze site https://www.luca-arts.be/inschrijven-bij-luca-2019-2020. Mvg, Narafi.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s