John Berger schreef in ‘Ways of Seeing’:

“Seeing comes before words. The child looks and recognizes before it can speak”. 

De basis in fotografie

In het eerste jaar beginnen we vanaf de basis om te leren fotograferen. 

We leren je zien en kijken. Je hebt daarom geen voorkennis nodig en er is geen artistieke toelatingsproef.  We nemen in het eerste jaar uitgebreid de tijd om iedereen op hetzelfde niveau te krijgen op zowel technisch vlak als creatief vlak. Na het eerste jaar heb je een goede basis fotografie gekregen om de volgende twee jaren verder uit te diepen.

Theorie

Om je als student inzicht te geven in het belang van de theorie, loopt die vanaf de eerste dag samen met de prakijklessen.  In de theorievakken leggen we je daarom alles uit wat je nodig hebt om in de ateliers (de praktijk) aan de slag te kunnen.  Zo zal je vanaf de eerste lesdag bij NARAFI kennis maken met de grote variatie aan opnamemateriaal dat permanent ter beschikking staat (reportageflitsen, studioflitsen, digitale middenformaatcamera’s, professionele grootformaatprinters, geavanceerde soft- en hardware, etc.). 

Geen theorie om de theorie, maar lessen en ateliers met een open visie op de professionele praktijk.

Praktijk

In de ateliers van 1foto gaan we vooral werken rond beeldende vorming, waarbij je leert kijken, zien en fotograferen.  Voorts starten we met alle aspecten van portretfotografie, waarbij je tevens reportageflitsen op een professionele manier leert hanteren.  Tot slot krijg je een inleiding in de basis van studio stilleven fotografie, zodat je met professioneel studiomateriaal leert werken. 

Tijdens de ateliers (en theorielessen) word je daarom ingewijd in de wondere wereld van multimedialabo’s, state-of-the-art apparatuur en programmatuur, grafische pakketten voor digitale beeldbewerking, etc …  En als dat nog niet genoeg is heb je als student toegang tot een uitleendienst, waarin je een heel arsenaal aan professioneel materiaal ter beschikking krijgt om me te fotograferen en testshoots uit te voeren.

Tot slot is er nog projectwerk, namelijk de reportageweek. Met heel het eerste jaar trekken we er dan een week op uit (de afgelopen jaren waren dat Rotterdam, Ieper, Rijsel en Keulen) om te werken (en fotograferen) rond reportagefotografie.

Techniek en creativiteit

Onze focus ligt van bij het begin bijgevolg op 2 aspecten: enerzijds het ontwikkelen van een goed technisch inzicht (digitale fotografie blijft hoe dan ook een hoogtechnologisch medium, waar best wel veel over gekend moet zijn wil je kunnen meedraaien op professioneel niveau) en anderzijds het ontwikkelen van de creatieve kant van de beeldenmaker.  Dit laatste noemen we nogal eens de creatieve en inhoudelijke visie van de fotograaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.